Ingrediente (pentru 4 persoane) : 2 vinete
lunguiete, 2 dovlecei, 4-6 catei usturoi, 3 ardei grasi colorati, 3 rosii, 2
cepe, 150 gr rosii in bulion taiate cubulete, 1 lingura ulei masline, o lingura
herbes de Provence, ½ lingurita cimbru, ½ lingurita busuioc, patrunjel verde,
sare, piper.
Mod de preparare : se
taie vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile in felii rotunde. Intr-o tigaie de
teflon de pune uleiul la incins, apo se pune usturoiul taiat felite foarte
subtiri, ceapa tocata si se caramelizata foarte putin. Se adauga rosiile in
bulion si bulionul, ierburile de Provence si busuiocul, se sareaza( nu prea
tare, dar nici nu este nevoie sa puneti sare), se pipereaza si se lasa socul sa
fiarba 10 minute la foc mediu. Intr-un vas care merge la cuptor, se toarna
sosul si spoi se aseaza feliile de legume, intercaland felii de vinete cu
dovlecei, rosii, ardei. Se acopera cu o hartie sulfurizata si se da la cuptorul
preincalzit, la foc mediu, pentru cca 30 minute. Se ia hartia si se mai lasa
aproximativ 5-10 minute sa se gratineze un pic. Se serveste calda sau rece,
simpla sau garnitura, sau cu emmental sau parmezan, cu patrunjel verde tocat.
/(mai multe fotografii si alte retete pe http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu